Habilitats visuals pel BÀSQUET


Et sorprendria si et digués que a l’entrenar les habilitats visuals per al bàsquet, augmentarà la teva capacitat anotadora?

T’agradaria moure’t millor al camp, agafar més rebots i encistellar més?


Converteix-te en un gran anotador

Entrenar les habilitats visuals per al bàsquet ajuda a millorar el teu rendiment en els partits; obtindràs els teus millors resultats ja que et mouràs millor al camp i augmentarà la teva capacitat anotadora. Les més importants són:

Atenció Visual

En el bàsquet, la demanda visual és passar de forma brusca d’una visió perifèrica a una visió central.
Un jugador de bàsquet ha de ser conscient del seu entorn en ambdós situacions d’atac o defensa; Quan es decideix fer una passada o disparar a cistella, l’atenció visual passa ràpidament a atenció visual central. La necessitat per l’atenció visual selectiva és veure fàcilment durant una reacció ràpida en moviment. La capacitat de centrar-se a la cistella mentre ens fan un bloqueig, s’ha de saber treure les distraccions del nostre punt objectiu augmentant la consciència perifèrica.

Durada

El bàsquet proporciona una demanda visual sostinguda durant el joc amb durada baixa en accions concretes de demanda visuals altes. Si la resistència visual és pobra pot actuar millor en les primeres parts del joc que en l’últim quart.

Localització direccional

En el bàsquet hi ha una demanda alta en l’habilitat de localització direccional, ja que les passades i rebots, han de ser identificats i molt localitzats en l’espai per crear èxit en l’acció. Aquesta destresa és usada per determinar la direcció i velocitat de la pilota en moviment.

ReactiuDinàmic

El bàsquet és un esport que requereix una part molt dinàmica davant un component reactiu d’un estímul extern. El bàsquet requereix una reacció molt ràpida en dues direccions, atac i defensa. Un jugador ha de ser capaç de reaccionar ràpidament al canvi d’estímul visual, tant en un bloqueig d’un tret, fent una finta o botant la pilota…

Apuntar

L’estímul objectiu de l’bàsquet és gran, així la meta d’encistellar és sobre una àrea relativament petita, i la capacitat de fixació juga un paper molt important.

Projecció visual – Trajectòria de el tir

La projecció visual durant el joc de l’bàsquet és altament variable. Tant al fer una passada com en rebre-la, el jugador ha de ser capaç d’utilitzar els ulls amb eficiència per poder calcular les trajectòries del moviment d’una manera efectiva.

Entrenar habilitats visuals bàsquet

Camp visual

Això és el camp sobre quina informació visual ha de rebre la nostra atenció. Majoritàriament en el joc s’utilitza un camp visual ampli per poder controlar les diferents posicions i espais de camp. Quan es troba en moviment el camp visual es redueix significativament. Quan el jugador està centrant en el cistell també hi ha una reducció del camp visual, aquesta vegada causada per la fixació en un punt concret.

Mira fixament Angle

Els jugadors de bàsquet han de mirar dins de totes les direccions mentre juguen, però la més important és la visió superior, ja que la cistella està localitzada per sobre del nivell de l’ull.

Habilitat al contrast

La sensibilitat a l’contrast o la capacitat de distingir entre les ombres, és una habilitat molt important durant la competició.
La capacitat d’identificar un objecte sobre un fons amb molt soroll visual, és també important. Aquestes demandes són molt altes durant el bàsquet i pot causar confusió o distracció a l’hora de jugar.

Vols anotar molts punts?