Teràpia visual esportiva

Els atletes de qualsevol nivell poden beneficiar d’habilitats visuals que entrenen creu per millorar actuació atlètica. La nostra valoració de visió atleta identificarà àrees de força relativa i debilitat relativa per tal de dissenyar un programa de formació individualitzat per ajudar desenvolupar habilitats visuals necesaries.

Habilitats visuals

Entrenant les habilitats visuals habilita als atletes de tots nivells reaccionar més de pressa i de forma exacta, reconèixer i processar l’informació visual. Això és el primer pas abans de preparar el cos per fer la acció adecuada.
Cada atleta hauria de tenir be les diferents habilitats visuals:

Sistema efocament

Les habilitats et permeten mantenir la nostra atencio sobre objectes puntuals i canviar la localització de la nostra atenció en un altre punt del espai

 • Fusió
  la fusió és l’habilitat d’utilitzar ambdós ulls junts. Quan un individu té un dèficit de fusió, la voluntat o veure doble o el cervell adaptarà i suprimir (o ignorar) un dels ulls. Això pot passar 100% del temps o intermitent depenent en la causa de dèficit de fusió.
 • Percepció de profunditat (3D):
  La percepció de profunditat és dependent en l’habilitat d’utilitzar ambdós ulls junts al nivell més alt. Deficiencies en la percepció de les distancies, en alguns esports pot resultar una dificultat molt gran.
 • Motilitat ocular:
  La qualitat dels vostres moviments d’ull ésta intimament relacionada amb les connexions neuronals al cervell així com la integritat dels músculs d’ull ells. Els moviments d’ulls han de ser ràpids, acurats, i ha de coordinar amb el mínim temps necessites a de pressa focus de canvi d’un objecta a un altre. És molt més ràpid de moure els vostres ulls que només el vostre cap; deficiències dins moviments d’ull poden alentir el vostre joc sencer.
 • Vergència:
  La força i flexibilitat de l’ull, per realitzar el moviments de convergencia i divergencia, i suma les dos imatges evitant tenir situacions de visió doble. Dificultats en el sistema de vergència afectarà en l’actuació d’esports durant aspectes específics del vostre joc
 • Agudesa visual:
  Per tenir una bona claredat d’imatge, es necessari anar bé corretgit refractivament, intentant tenir un agudesa visial 20/20 cumplint una visió binocular adequada.
 • Velocitat de Processament visual:
  Això és una mesura de com de pressa el vostre procés informació visual. Deficiencies en aquesta habilitat causarà que la velocitat de reacció serà retardada.
 • Planificació de la consciencia espaial:
  Aquesta l’habilitat permet als atletes saber on són en el camp, on estan els seus companys, i on esta el rival. L’atleta ha de decidir la millor opció de joc,
 • Integració visual:
  La integració de la informació visual amb els altres sentits és crítica. Fent el sentit del vostre món confia damunt tot dels sentits que treballen en harmonia. La integració de visual i habilitats de motor és importants durant competència atlètica.
 • Percepció visual:
  Aquest grup d’habilitats inclou discriminació visual , relacions espacials, constancia de forma, memòria visual, memòria seqüencial visual, figura-fondo, tancament visual clausura visual (habilitat de posar les peces junt de formar el sencer). Aquests habilitats perceptuals són essencials per l’èxit atlètic.
 • Memoria visual:
  L’habilitat és crítica per èxit atlètic. Si està recordant les tendències d’un moviment, recorregut, acció estrategia, espai… gràcies a la memoria podem recordar com vam fer el moviment i per que no ens va surtir en éxit, ens permet l’autocorreció.
 • Habilitats de Psicologia dels esports:
  La psicologia d’Esport inclou un component visual. Si està visualitzant la competència abans que comença, o mantenint concentració i focus durant l’agafar fort moments, és important de “mantenir el vostre cap en el joc”.
  Entrenament habilitats de psicologia de l’esport inclouen: focus i concentració, visualització, i preparació.