Habilitats visuals pel TENNIS – PÀDEL

Entrena les teves habilitats visuals específiques per al tennis o pàdel

T’agradaria automatitzar la manera més precisa per colpejar la pilota?


OBTEN TEUS MILLORS RESULTATS

Entrenar les habilitats visuals per al TENNIS o PÀDEL, et va ajudar a millorar el teu rendiment en els partits, obtindràs els teus millors resultats ja que et mouràs millor al camp i un cop a millor amb el teu raqueta. Les més importants són:

Sensibilitat a l’contrast

Important per a jocs en condicions exteriors prop de capvespre, o davant la nit. La il·luminació exterior condicionarà la percepció de la profunditat, aquest és necessari per tenir una bona ubicació d’on caurà la bola, jutjant la velocitat de el tir de l’oponent.

Ull dominant

No és tan important als esports de raqueta en comparació amb altres esports com el beisbol, a el tir a l’plat o tir amb arc.

Així i tot, els estudis de jugadors de tennis professional indiquen generalment que prefereixen agafar la raqueta amb la mà que correspon al seu ull dominant.

L’ull que segueix la bola

L’ull director és el que segueix la bola. L’habilitat de seguiment ocular és molt necessària en aquest joc per poder prevenir la possible trajectòria que agafarà la pilota.

Mitjançant els moviments sacàdics, podem reaccionar als moviments crítics d’una manera més exacta, ens ajuden a controlar el canvi d’ubicacions i moviments de l’oponent i la bola; així com jutjant la nostra ubicació, en relació a les línies de frontera, xarxa, etc.

Capacitat de Fixació

El control i domini de la flexibilitat acomodativa és clau en aquest esport.
La capacitat a de moure de pressa l’enfocament de prop a lluny o a distància intermèdia, serà un punt diferencial contra els seus adversaris, ja que la pilota es mou ràpidament durant el joc. Tenir la qualitat d’enfocar la pilota a qualsevol de les distàncies ajudarà a ser més precís en el cop, juntament amb la capacitat de moure el ulls i fixar bé on apunta de forma exacta, ràpida i precisa.

Recuperació d’enlluernament

Una capacitat important, especialment per jugadors de tennis.
Molts partits són a l’aire lliure i amb condicions de llum solar brillant.

En situacions indoor, tenim els mateixos problemes de enlluernaments que ocorren sota l’elevat enllumenat brillant que hi ha al camp.

Visió perifèrica

La capacitat de mantenir la consciència de línies de frontera, fa que el jugador tingui consciència general d’espai.

Quan es juguen en la modalitat de dobles, la visió perifèrica és molt important.

Els jugadors capaços de mantenir la consciència visual perifèrica respecte on aquesta el company, li pot ajudar a evitar un xoc de les raquetes i no fer-se mal.

Localització espacial

A l’tennis, el jugador està pegant la bola a relació a objectius immòbils com les línies de frontera o la xarxa.

El jugador està movent-se lateralment, transversalment, verticalment o una combinació d’aquests moviments i ha de mantenir la localització espacial en ordre per poder tornar la pilota de forma exacta.

Reconeixement en acceleració

La capacitat de detectar la velocitat i l’espín a la bola, ens permet entendre la trajectòria que agafarà la bola a el moment que surt de la raqueta de l’oponent, i prevenir on hem d’efectuar el cop per fer el tir de tornada apropiat.

Agudesa visual

És important avaluar l’agudesa visual estàtica com l’agudesa visual dinàmica.

Habilitats perceptuals visuals

La capacitat de cercar l’ordre i localitzar un objecte concret entre molts altres.

Discriminació visual

La facilitat visual per localitzar i discriminar objectes és clau en aquest esport, ja que tenim molt soroll visual extern. Aquesta capacitat perceptual depèn de l’funcionament òptim moviments oculars, moviments sàdics i fixació.

T’agradaria colpejar millor?