Lents de contacte per a nens

T’agradaria conèixer si exsiten lents de contacte específiques per a nens?

A quina edat es pot posar una lent de contacte?

Les lents de contacte poden ser utilitzades per als nens malgrat la seva curta edat, sempre que es faci un ús responsable de les mateixes.

Igualment, en tots els casos hem de tenir en compte els possibles inconvenients de les lents de contacte i fer-les servir només si aquesta es recomanada per un professional de la teva salut ocular.

Per tant, en el cas dels nens s’ha de tenir molt en compte si el nen està disposat a assumir la responsabilitat del manteniment i cura de les lents de contacte, però no només la seva responsabilitat importa, ja que el professional s’ha d’assegurar sempre de que els pares son conscients del proçés de manteniment i es s’han d’implicar a ajudar els nens a que això es desenvolupi correctament y d’aquesta manera, evitar possibles inconvenients.

Sabíeu que la LC ajuda molt a l’infant a realitzar activitats a l’aire lliure?

Lents de contacte d’hidrogel de silicona (LC toves)

En primer lloc, en els cas dels nens, es recomana l’ús de lents de reemplaçament diari ja que a l’rebutjar sia a dia evitem possibles complicacions.

Tractament i ús per al control miòpic

Aquest tipus de lents, en la seva majoria fabricades d’hidrogel de silicona permeten frenar l’avanç de la miopia de manera que no s’arribi a valors tan elevats evitant-així possibles inconvenients per les altes miopies.

Aquestes lents requereixen l’ús continuat de al menys 6 dies a la setmana.

En conseqüència, el seu funcionament es basa en el desenfocament perifèric que creen.

Tractament i ús amb LC orto-keratologia

En primer lloc, aquest tipus de lents estan fabricades d’un material més dur però igualment permeables a l’oxigen.

Són d’ús nocturo, és a dir, es porten únicament durant les hores de somni, evitant-la necessitat de portar-les durant el dia, ja que el seu mecanisme d’acció es basa en el moldejament corneal durant la nit.

Pel que aquestes lents de contacte són també molt efectives en el control de la miopia.

Sabies que podem adaptar lents de contacte des de l’edat primerenca?

T’agradaria coneixer com et podem ajudar amb les lent de contacte?